Skip to content
Receptari
Inici
Login
Menu
Inici
Login
Search
Search
Coca de taronja i iogurt
Ingredients
🍊 Coca de taronja amb iogurt (ajustada i sense amargor)
📝 Ingredients:
2 taronges mitjanes senceres (400–450 g en total amb pell)
138 g de sucre (blanc, morè, panela o eritritol)
1 culleradeta de sal
200 g d’oli d’oliva verge extra
125 g de iogurt natural
470 g de farina (normal o sense gluten)
15 g d’impulsor (llevat quĂmic tipus Royal)
6 ous grans (uns 330–360 g sense closca)
1 culleradeta d’extracte de vainilla (opcional)
Xocolata al gust (gotes, trossets, cobertura…)
ElaboraciĂł
🔥 Passos a seguir:
1. Reduir l’amargor de les taronges
Renta bé les taronges.
Posa-les senceres (amb pell) en una olla amb aigua.
Bull-les durant 2 minuts, llença l’aigua.
Torna a omplir l’olla amb aigua neta i bull-les 2 minuts més.
Escorre-les, deixa-les refredar una mica i talla-les a trossos per triturar.
> Pots treure les llavors si en tenen, però fes servir tant la pell com la polpa.
—
2. Preparar la massa
Tritura les taronges escaldades amb el sucre, la sal, el iogurt i l’oli.
Afegeix-hi els ous i la vainilla, i bat fins a obtenir una barreja homogènia.
Incorpora la farina tamisada amb l’impulsor, barrejant suaument amb espà tula o batedora a velocitat baixa.
Afegeix la xocolata si en vols posar.
—
3. Enfornar
Preescalfa el forn a 180 ÂşC (calor a dalt i a baix).
Engreixa un motlle gran o diversos de petits.
Aboca-hi la massa i enforna durant 30 minuts, o fins que en punxar amb un escuradents surti net.
—
4. Opcional: cobertura
Pots fondre una mica de xocolata amb una cullerada d’oli de coco o nata i cobrir la coca un cop sigui freda.
Trucs i consells
Link
Receptes relacionades
Dolç
Bizcocho de plĂ tan i xocolata
Veure recepta
5 de October de 2025
No Comments
Coques
Donuts al forn
Veure recepta
29 de September de 2023
No Comments
Natillas
Veure recepta
11 de August de 2023
No Comments