Search

Brioix

Ingredients

15gr llevadura fresca
450gr farina de força
50gr sucre
5gr sal
1 ou
220ml llet
50gr mantega

Elaboració

Mesclar sa llevadura amb 100ml de llet i 70gr de farina i deixar tovar entre 30 i 60 minuts (depenent de la temperatura ambiental)
Pastar tots els ingredients afegint la mantega en darrer lloc, quan la resta d’ingredients ja estigui pastat.
Deixar tovar la massa fins que dupliqui el volum.
Pastar de nou i deixar reposar uns minuts per facilitar-ne l’estirat.
Dividir la massa en porcions iguals, unes 8.
Estirar les porcions damunt una superfície enfarinada fins aconseguir una gruixa de mig dit.
Amb un pinzell escampam una mica de mantega per damunt la massa.
Mesclam sucre amb canyella i ho escampam per damunt. També es pot untar de nutella o similar.
Enrotllam la massa fins aconseguir un cuc, l’aprimarem una mica i el col·locam damunt la llauna.
Fem el mateix amb la resta.
Deixam tovar
Covem a 160ºC – 170ºC uns 12 – 15 minuts amb forn de dalt i abaix a altura mitja-baixa.
just trets del forn m’agrada pintar-los amb un almívar per a que l’exterior quedi brillant i suau.

Trucs i consells

Una vegada tenim els cucs fets, podem fer les formes que volguem, trunyelles, quadrícules, caragoles,…
Si no ens agrada la canyella també es pot farcir d’altres coses, confitura, Nutella,…
També es poden fer en forma de bolles o panets allargats sense farcir.

Receptes relacionades