Brioix

Ingredients

15gr llevadura fresca
90ml aigua
500gr farina de força
50gr sucre
5gr sal
1 ou
140ml llet
50gr mantega

Elaboració

Pastar tots els ingredients excepte la mantega.
Quan tenim una massa homogènia afegir la mantega en forma de pomada i seguir pastant.
Deixar tovar la massa fins que dupliqui el volum.
Pastar de nou i deixar reposar uns minuts per facilitar-ne l’estirat.
Dividir la massa en porcions iguals, unes 8.
Estirar les porcions damunt una superfície enfarinada fins aconseguir una gruixa de mig dit.
Amb un pinzell escampam una mica de mantega per damunt la massa.
Mesclam sucre amb canyella i ho escampam per damunt.
Enrotllam la massa fins aconseguir un cuc, l’aprimarem una mica i el col·locam damunt la llauna.
Fem el mateix amb la resta.
Deixam tovar
Covem a 160ºC – 170ºC uns 12 – 15 minuts amb forn de dalt i abaix a altura mitja-baixa.
just trets del forn m’agrada pintar-los amb un almívar per a que l’exterior quedi brillant i suau.

Trucs i consells

Una vegada tenim els cucs fets, podem fer les formes que volguem, trunyelles, quadrícules, caragoles,…
Si no ens agrada la canyella també es pot farcir d’altres coses, confitura, Nutella,…
També es poden fer en forma de bolles o panets allargats sense farcir.
Share on facebook
Share on whatsapp