Skip to content
Receptari
Inici
Login
Menu
Inici
Login
Search
Search
Coca de taronja i iogurt
Ingredients
🍊 Coca de taronja amb iogurt (ajustada i sense amargor)
📝 Ingredients:
2 taronges mitjanes senceres (400–450 g en total amb pell)
138 g de sucre (blanc, morè, panela o eritritol)
1 culleradeta de sal
200 g d’oli d’oliva verge extra
125 g de iogurt natural
470 g de farina (normal o sense gluten)
15 g d’impulsor (llevat quĂmic tipus Royal)
6 ous grans (uns 330–360 g sense closca)
1 culleradeta d’extracte de vainilla (opcional)
Xocolata al gust (gotes, trossets, cobertura…)
ElaboraciĂł
🔥 Passos a seguir:
1. Reduir l’amargor de les taronges
Renta bé les taronges.
Posa-les senceres (amb pell) en una olla amb aigua.
Bull-les durant 2 minuts, llença l’aigua.
Torna a omplir l’olla amb aigua neta i bull-les 2 minuts més.
Escorre-les, deixa-les refredar una mica i talla-les a trossos per triturar.
> Pots treure les llavors si en tenen, però fes servir tant la pell com la polpa.
—
2. Preparar la massa
Tritura les taronges escaldades amb el sucre, la sal, el iogurt i l’oli.
Afegeix-hi els ous i la vainilla, i bat fins a obtenir una barreja homogènia.
Incorpora la farina tamisada amb l’impulsor, barrejant suaument amb espà tula o batedora a velocitat baixa.
Afegeix la xocolata si en vols posar.
—
3. Enfornar
Preescalfa el forn a 180 ÂşC (calor a dalt i a baix).
Engreixa un motlle gran o diversos de petits.
Aboca-hi la massa i enforna durant 30 minuts, o fins que en punxar amb un escuradents surti net.
—
4. Opcional: cobertura
Pots fondre una mica de xocolata amb una cullerada d’oli de coco o nata i cobrir la coca un cop sigui freda.
Trucs i consells
Link
Receptes relacionades
Coques
Donuts al forn
Veure recepta
29 de September de 2023
No Comments
Natillas
Veure recepta
11 de August de 2023
No Comments
Cuina mallorquina
Bunyols
Veure recepta
19 de October de 2022
No Comments