Search

Coca de taronja i iogurt

Ingredients


🍊 Coca de taronja amb iogurt (ajustada i sense amargor)

📝 Ingredients:

2 taronges mitjanes senceres (400–450 g en total amb pell)

138 g de sucre (blanc, morè, panela o eritritol)

1 culleradeta de sal

200 g d’oli d’oliva verge extra

125 g de iogurt natural

470 g de farina (normal o sense gluten)

15 g d’impulsor (llevat químic tipus Royal)

6 ous grans (uns 330–360 g sense closca)

1 culleradeta d’extracte de vainilla (opcional)

Xocolata al gust (gotes, trossets, cobertura…)

ElaboraciĂł

🔥 Passos a seguir:

1. Reduir l’amargor de les taronges

Renta bé les taronges.

Posa-les senceres (amb pell) en una olla amb aigua.

Bull-les durant 2 minuts, llença l’aigua.

Torna a omplir l’olla amb aigua neta i bull-les 2 minuts més.

Escorre-les, deixa-les refredar una mica i talla-les a trossos per triturar.


> Pots treure les llavors si en tenen, però fes servir tant la pell com la polpa.






2. Preparar la massa

Tritura les taronges escaldades amb el sucre, la sal, el iogurt i l’oli.

Afegeix-hi els ous i la vainilla, i bat fins a obtenir una barreja homogènia.

Incorpora la farina tamisada amb l’impulsor, barrejant suaument amb espàtula o batedora a velocitat baixa.

Afegeix la xocolata si en vols posar.





3. Enfornar

Preescalfa el forn a 180 ÂşC (calor a dalt i a baix).

Engreixa un motlle gran o diversos de petits.

Aboca-hi la massa i enforna durant 30 minuts, o fins que en punxar amb un escuradents surti net.





4. Opcional: cobertura

Pots fondre una mica de xocolata amb una cullerada d’oli de coco o nata i cobrir la coca un cop sigui freda.

Trucs i consells

Link

Receptes relacionades